vineri, 30 noiembrie 2012

Despre oameni şi viermi

“Viermii nu au scoala in general, n-au gust (de pilda nu iubesc arta moderna), nu iubesc confortul (este suficient sa te duci acasa la un vierme, in vizita de familie, sa zicem, ca sa constati ca traieste in conditii inumane).
Marea muzica nu le spune nimic, si nici „cultura”.
Nu mai zic ca raportul lor cu Dumnezeu si cu marile probleme ale omului („de unde vin”, „unde ma duc”, „care este sursa Raului, a Moralei”....etc) este practic inexistent.
Problemele lor sunt de o simplitate cu totul dezarmanta pentru omul evoluat: mi s-a intamplat sa-i aud discutand despre pretul la cartofi. Niciun Teolog normal dezvoltat- nu mai zic de unul de exceptie (fericita exceptie)- nu va cobori conversatia in zone atat de sordide.
Nu mai zic ca nu se spala, sau ca se spala doar pe unele parti ale corpului (decenta, educatia si cultura imi interzic sa le numesc, desi cunosc chiar si denumirile latine).

Incercati sa-l faceti sa-si cumpere o vila. Ni-ka! Va locui eternalmente in doua camere, 50mp, unde se inghesuie cate patru (pana la opt). Viermele iubeste promiscuitatea, doarme in bucatarie, in arome de ciorba si cartofi prajiti, iar iarna se intampla sa doarma toti (patru pana la opt) in aceesi camera; va las sa va imaginati duhoarea....

Doi. Ati inteles deja, sper, ca viermele este materialist. Fireste ca in conditiile lipsei de apetit pentru Trancendenţa, viermele esueaza in cel mai vulgar materialism.
Viermele nu se duce la biserica (locul in care, duminica, se afla Trancendenţa). Nu zic: intr-un crestinism modern, vizita la biserica nu mai este absolut necesara, Trancendenţa fiind disponibila si prin alte cai (cultura, cartea, artele....etc). Dar credeti ca isi cumpara carti? Nu! Dacs isi cumpara un ziar! Va alege intotdeauna ziarul cu fotografii pentru ca, evident, are mai putin text.

As putea continua, daca n-ar fi rezerva pe care, cum ziceam, educatia mea mi-o exigeaza. Ma multumesc doar sa notez: viermele fumeaza, unii beau (bauturi proaste, fireste), viermele este intotdeauna sarac, se uita la televizor, dar la serialele turcesti (musulmane), viermele este prost (cum ziceam marea cultura ii este necunoscuta), vulgar, si, fireste violent. (Si cu asta inchei).

La viermi, frigul provoaca, cum am vazut in ultimele 14 zile, scandari spasmodice ca: „jos Basescu”, „Anisoara te iubesc”, „vreau sa fim prieteni” si alte asemenea, care se accentueza proportional cu frigul. (se stie ca viermii au spasme nervoase in conditii de frig).

Desigur, chestiunea trebuie tratata crestineste. De aceea nu-i putem impusca pe toti. (Mila crestina). Unii trebuie conservati. Desi pare improbabil, exista viermi recuperabili. Ei pot fi folositi la muncile campului, sau in general, la muncile mai putin calificate sau murdare. Ar putea fi cazati in apartamente de doua camere (50mp) cate patru (pana la opt)...etc... “

                                                                                                                                    Adrian Rusu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu