duminică, 26 decembrie 2010

CashmasAnul trecut pe vremea asta copy-păstuiam următoarea definiție de pe urbandictionary pe facebook. Cum nu prea cred că s-au schimbat multe, mă folosesc de spiritul sărbătorilor pentru a o posta și aici:
  Cashmas - Principala sărbătoare celebrată în culturile capitaliste.
  De obicei observată în jurul solstițiului de iarnă, Cashmas este o celebrare a materialismului în care cei care o iau parte la ea încearcă să își flateze sau impresioneze rudele, prietenii și cunoștințele cu nivelul puterii lor de cumpărare. (Puterea de a lua/avea - cât mai mult).
Casmas-ul cooptează semne, simboluri, și alte obiceiuri simpatice de la alte sărbători, religioase sau nu, ale sezonului de iarnă pentru a-și masca fundația de consumism fără limite.
 În Statele Unite, unde sărbătoarea e cel mai activ observată, Cashmas începe în mod tradițional în "Vinerea Neagră", respectiv ziua care urmeaza Joii Zilei Recunoștinței, în noiembrie, și continuă cu mai multe repere cele mari fiind crăciunul și anul nou. Efectele sărbătorii se sfârșesc în mod tradițional pe 2 ianuarie, dar se poate argumenta că s-ar prelungi până la duminica "Super Bowl" -ului.

PS: From Bob Geldof's "Great Song of Indifference"

I don't care if the Third World fries
It's hotter there I'm not surprised
Baby I can watch whole nations die
And I don't care at all

I don't mind if the government falls
Implements more futile laws
I don't care if the nation stalls
And I don't care at all

I don't care if they tear down trees
I don't feel the hotter breeze
Sink in dust in dying sees
And I don't care at all

I don't mind if culture crumbles
I don't mind if religion stumbles
I can't hear the speakers mumble
And I don't mind at allNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu